Normal_justice_ff

TILBURG – Vanwege een gebrek aan duidelijkheid omtrent de hoogte van het collegegeld voor een tweede studie, hebben studenten de Universiteit van Tilburg (UvT) voor de rechter gedaagd, zo meldt UniversOnline. De studenten zijn naar de bestuursrechter gestapt omdat verscheidene pogingen om inzicht te krijgen in de bepaling voor de hoogte van het collegegeld geen resultaat opleverden.

Voor een tweede universitaire studie brengt de UvT ruim 6500 euro in rekening. Dat is nogal een verschil met het gebruikelijke collegegeldtarief van 1700 euro per jaar. Het leeuwendeel van de Nederlandse universiteiten brengt een hoger bedrag in rekening ter compensatie van het ontbreken van een overheidssubsidie, zo stelt Omroep Brabant.

De Stichting Collectieve Actie Universiteiten (SCUA) heeft verscheidene universiteiten, waaronder de UvT, benaderd voor een toelichting over het hoge collegegeld. Omdat de universiteit weigerde hieraan mee te werken, daagde de SCUA de UvT voor de rechter in de hoop nu via de Wet Openbaarheid van Bestuur alsnog de stukken te kunnen inzien.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen