Normal_open_universiteit_nederland_2

HEERLEN – De Open Universiteit (OU) en Science Centre Continium in Kerkrade organiseren samen tijdens het Nationale Weekend van de Wetenschap een interactieve middag over het brein van de puber.

Op zondag 7 oktober houden drie gerenommeerde wetenschappers elk een lezing over de werking van het brein van de puber. Dr. Renate de Groot, universitair hoofddocent aan de Open Universiteit zal de middag openen met een aantal stellingen rondom het puberbrein. Aansluitend volgt een lezing door prof. Wim Westera, hoogleraar Learning Media eveneens van de Open Universiteit.

Het Weekend van de Wetenschap wordt afgesloten met een presentatie van dr. Matt van der Reijden, geneesheer-directeur van het dr. Leo Kannerhuis in Doorwerth. Het dr. Leo Kannerhuis is een gespecialiseerd behandel- en kenniscentrum voor autisme waar innovatie en onderzoek een belangrijke rol spelen. In deze lezing zal ingegaan worden op autisme, behandelingen en nieuwe ontwikkelingen die het leven van mensen met autisme meer kwaliteit en zelfstandigheid kunnen geven.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen