Normal_recht_rechtzaak_rechter_uitspraak_hamer

DEN HAAG (Novum) - Justitie maakt woensdag bekend welke straf zij eist tegen verdachte Ron P. in de zaak van de vermoorde studente Anneke van der Stap in 2005. Maandag is de inhoudelijke behandeling van de zaak van start gegaan in de rechtbank in Den Haag. Ron P. heeft tegenover een medegevangene bekend de 22-jarige Van der Stap te hebben gedood.

Ron P., die eind vorig jaar werd veroordeeld tot 18 jaar cel in de Puttense moordzaak voor de moord op Christel Ambrosius, is maandag zelf in de rechtszaal aanwezig. Ook de familie van de vermoorde studente zit maandag in de zaal. Dinsdag mogen zij gebruikmaken van hun spreekrecht. Die dag worden eveneens twee getuigen gehoord. Een van hen is de man tegenover wie Ron P. de moord eerder bekende.

P. zou met zijn medegevangene 'uren hebben gesproken over de moord'. Hij zou onder meer hebben gezegd Anneke niet te hebben gekend, maar haar zus wel. Ook vertelde hij over de plek waar het lichaam werd gevonden en dat hij iemand anders zou beschuldigen van de moord.

De bekentenis zou door de medegevangene zijn opgenomen met zijn mobiele telefoon, maar die gegevens zijn niet in het bezit van het Openbaar Ministerie, liet een woordvoerder van justitie eerder weten.

Het lichaam van Van der Stap werd in 2005 gevonden in de bosjes aan het Jaagpad in haar woonplaats Rijswijk. Ze was toen elf dagen vermist. P. werd in februari 2010 in zijn cel aangehouden voor betrokkenheid bij haar dood.