Normal_uva

AMSTERDAM – Afgelopen vrijdag vond bij de opleiding Conservering en Restauratie van cultureel erfgoed van de Universiteit van Amsterdam (UvA) de diploma-uitreiking plaats. Restauratoren in opleiding, zogenaamde rio’s, uit (bijna) alle verschillende disciplines studeerden af.

Dertien rio’s hebben zich de afgelopen twee jaar verdiept in de disciplines schilderkunst, moderne en hedendaagse kunst, historische binnenruimtes, metaal, keramiek en glas, boek en papier, en hout en meubelen. Ze hebben het post- initiële traject van de opleiding Conservering en Restauratie van Cultureel Erfgoed gevolgd. Deze volgt op de tweejarige master Conservering en restauratie. Het is een logisch opleidingstraject om van de restauratiekundige een restaurator te maken.

Tijdens de diploma-uitreiking kreeg rio Martine Posthuma-de Boer (historische binnenruimtes) de masterscriptieprijs van het Rijksmuseum Amsterdam uitgereikt. Deze prijs is door het Rijksmuseum in het leven geroepen om jonge restauratoren in opleiding te stimuleren de kennis, opgedaan tijdens het onderzoek voor hun masterscriptie, te delen met restauratoren in het veld. De prijs van 1000 euro wordt in twee delen uitgereikt.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen