Normal_movie-cutter

AMSTERDAM – Van 4 tot en met 7 september vindt op het dak van de Vrije Universiteit in Amsterdam (VU) het On the Roof Film Festival plaats, zo meldt VUconnected.

De organisatie is in handen van VU Connected zelf in samenwerking met Cineville en The One Minutes op het dak van de Vrije Universiteit. Vier avonden lang wordt het publiek getracteerd op inspirerende speelfilms, sprekers en videokunst over de leefbaarheid in metropolen.

Metropolen gelden als aanjagers van nieuwe ontwikkelingen op gebied van mobiliteit, groene ruimte, duurzaam ondernemen, samenleven en veiligheid. Ze bestaan uit globale en lokale knooppunten en vormen een gemeenschappelijke wereld van verschillen. Ook Amsterdam heeft grote ambities, met name op het terrein van duurzaamheid. Tijdens het On the Roof Film Festival komt er elke avond een andere metropool aan bod.

In het voorprogramma geven wetenschappers en opinieleiders hun visie op de leefbaarheid van de metropool van die avond. Daarnaast wordt een aantal korte video's van één minuut getoond, Metropolitan Minutes genaamd, waarin kunstenaars een verrassende, poëtische of rauwe kijk geven op een metropool.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen