Normal_universiteit_wageningen

WAGENINGEN – Voor het nieuwe collegejaar aan de Wageningen Universiteit hebben inmiddels bijna 1200 bachelorstudenten zich aangemeld voor een studie, zo meldt Foodholland.nl.

Dat betekent een stijging van 11 procent ten opzichte van vorig jaar. Onder de nieuwe studenten is er vooral aandacht voor de opleidingen Biologie en Voeding en Gezondheid. Beide opleidingen gaan in september met zo´n 130 eerstejaars van start. Internationale ontwikkelingsstudies heeft ruim 90 geïnteresseerden, een groei van 19 procent ten opzichte van vorig jaar rond deze tijd. Dat blijkt uit cijfers van Studielink, dat de aanmeldingen van eerstejaars registreert.

De bachelors van opleidingen maatschappijwetenschappen van Wageningen Universiteit trekken flink meer studenten dan vorig jaar. Bedrijf- en consumentenwetenschappen, Gezondheid en maatschappij en Toegepaste communicatiewetenschap hebben alle drie 70 procent meer vooraanmeldingen dan vorig jaar rond deze tijd. Bij Bedrijf- en consumentenwetenschappen hebben zich zo'n 100 nieuwe studenten aangemeld. Gezondheid en maatschappij telt er ongeveer 50 en Toegepaste communicatiewetenschappen ruim 20. Die laatste opleiding kende vorig jaar juist een flinke daling in het aantal studenten.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen