Normal_boeken_leesboeken_leerboeken_boek

 

GRONINGEN - Tweedehandsstudieboeken worden steeds vaker via internet gekocht en verkocht. Volgens handelsnetwerk BookNext groeide het aantal op zijn websites verhandelde studieboeken op jaarbasis met maar liefst 23 procent.

 

BookNext verwacht dat aan het begin van het nieuwe studiejaar voor ruim een half miljoen euro aan studiemateriaal via websites als Tweedehandsstudieboeken.nl verhandeld wordt. Uit de gegevens van BookNext blijkt dat de prijzen die studenten vragen voor hun gebruikte studieboeken, gemiddeld 55 procent van de nieuwwaarde bedragen. Een Nederlandse student is jaarlijks ongeveer 450 euro kwijt aan studieboeken als deze nieuw worden besteld. De besparing voor studenten is dus ruim 200 euro.

Directeur Herman de Waard van BookNext kan de sterk toegenomen verkoop via internet wel verklaren. "Studieboeken worden na de tentamens zelden meer ingekeken en studeren wordt steeds duurder. Dit geldt helemaal wanneer sprake is van een tweede studie of een langstudeerboete voor de eeuwige student. Het kopen en verkopen van tweedehandsstudieboeken is een goede manier om de studiekosten te drukken. Bovendien wordt het verhandelen via internet steeds eenvoudiger."

Via Nieuwsbank.nl

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres