Normal_studenten_introductieweek

UTRECHT - De Utrechtse Introductie Tijd (UIT) behoort tot de grootste Nederlandse evenementen voor studenten. Dit jaar gaan 3.500 eerstejaarsstudenten van Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht van 13 tot en met 16 augustus op ontdekkingstocht uit. Het thema van de UIT 2012 is 'Tot het UITerste!'.

Om de studenten zich snel thuis te laten voelen in Utrecht, is er tijdens de UIT een gevarieerd programma vol cultuur, sport, muziek, gezelligheid en ontspanning. Bijvoorbeeld een bungeejumpattractie en een openluchtbioscoop. Ook kunnen studenten aanwezig zijn bij een college van oud-minister Gerrit Zalm.

Elk jaar zet de UIT zich in voor een goed doel. Dit jaar is dat ontwikkelingsorganisatie Humana, die investeert in onderwijs en training in Afrika. Tijdens de UIT 2012 wordt zoveel mogelijk kleding ingezameld. Alle draagbare kleding wordt verkocht, de opbrengst gaat naar ontwikkelingsprojecten van Humana. Naast kleding wordt ook geld ingezameld met het bungeejumpen en de verkoop van zonnebrillen en truckercaps.

De opening van de UIT 2012 vindt plaats bij University College Utrecht. Daarbij zullen ook de burgemeester van Utrecht en de collegevoorzitters van Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht van de partij zijn.

Persbericht Universiteit Utrecht & Hogeschool Utrecht

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres