Nyenrode Business universiteit

BREUKELEN (Novum) - Joop van den Ende krijgt een eredoctoraat van Nyenrode Business Universiteit. Hij wordt bij de opening van het nieuwe academische jaar in september geëerd voor zijn culturele ondernemerschap, meldt de universiteit in Breukelen vrijdag.

"Joop van den Ende staat in Nederland en daarbuiten symbool voor succesvol ondernemerschap", zegt Nyenrode-directeur Maurits van Rooijen. Hij vertegenwoordigt met zijn successen in de musical-, televisie-, en filmindustrie de 'kernwaarden' die de universiteit wil overdragen, vindt Van Rooijen.

De 70-jarige musicalmagnaat zelf noemt het eredoctoraat een van de eervolste momenten uit zijn carrière. "Het eredoctoraat van de Nyenrode Business Universiteit zie ik als een erkenning voor mijn inspanningen", zegt de miljardair. Hij liet weten van de gelegenheid gebruik te maken om studenten op te roepen zich meer te verdiepen in de economische mogelijkheden van cultuur."

Het is niet de eerste keer dat Van den Ende wordt geëerd voor zijn verdiensten. Vorig jaar ontving de theater- en televisieproducent een eredoctoraat van de Erasmus Universiteit in Rotterdam en het bedrijfsleven in de stad.