Normal_briefgeld_big_stacks

ENSCHEDE – De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) heeft de Universiteit Twente (UT) een stimuleringsbijdrage geschonken van 478.000 euro voor de voortzetting van het Wetenschapsknooppunt Twente Academy Young. Dankzij deze bijdrage kan hun programma, dat talentenontwikkeling in het basisonderwijs in de regio Twente stimuleert, de komende vier jaar worden voortgezet en verder worden uitgebreid.

Met deze subsidie wordt het netwerk verder uitgebreid via het al bestaande Wetenschapsknooppunt Twente Academy Young. Eén van de projecten waar het knooppunt op dit moment mee bezig is, is het opzetten van een Zabuki Kinder Science Café in Enschede, waar nieuwsgierige kinderen kennis kunnen maken met verschillende wetenschapsdomeinen. Andere activiteiten zoals de Kinderuniversiteit, het Twente Academy leerlingenlab, de Wetenschap&Techniek-academie en de lezingenserie Schools@University worden verder uitgewerkt met de UT faculteiten en instituten. Deze voorbeelden stimuleren het leggen van verbindingen tussen UT-toponderzoek en het basisschool-curriculum.

Het wetenschapsknooppunt Twente heeft als primair doel bij leerlingen van de basisschool en onderbouw van het Voortgezet Onderwijs een onderzoekende houding te stimuleren. Het knooppunt richt zich niet alleen op kinderen, maar ook op ouders, begeleiders en docenten.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen