Normal_universiteit_maastricht_2

MAASTRICHT – Aan twee onderzoekers van de Universiteit Maastricht (UM), Tim Boymans, AIOS orthopedische chirurgie bij het Atrium MC in Heerlen, en Lotte Lemmens, promovenda aan de Faculty of Psychology and Neuroscience, is een Fulbright-beurs toegekend van het Fulbright Center. Deze beurs stelt hen in staat hun onderzoek voort te zetten in de Verenigde Staten.

Lotte Lemmens gaat voor haar promotieonderzoek een studie doen naar psychotherapie voor depressie aan de University of Pennsylvania. Tim Boymans, haalde in 2009 zijn artsexamen aan de UM, gaat aan het Baylor College of Medicine in Texas de anatomie en morfologie van het proximale femur (bovenbeen) van mensen van 80 jaar en ouder bestuderen, ten behoeve van heupprothesiologie.

De UM ontvangt twee Amerikaanse studenten die met de Fulbright-beurs hun masterstudie in Maastricht komen volgen. Rachel Cliburn van Baylor University gaat een researchmaster doen in Neuropsychologie. Bethany Eldridge van Lipscomb University wil aan de UM haar master European Studies (Society, Science and Technology) behalen.

Het Fulbright-programma is genoemd naar de Amerikaanse senator J. William Fulbright, die in 1946 voorstelde uit de opbrengst van de verkoop van oorlogsmaterieel een wereldwijd uitwisselingsprogramma te financieren. Doel was en is om het begrip tussen Amerikaanse staatsburgers en burgers van andere landen te bevorderen.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen