Normal_handdruk

AMSTERDAM – De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft vandaag het onderzoek naar de Vrije Universiteit (VU) en de Universiteit van Amsterdam (UvA) afgesloten, zo meldt BlikopNieuws.

De Amsterdamse universiteiten hebben verklaard geen afspraken met elkaar noch met andere Nederlandse universiteiten te hebben gemaakt over de hoogte van het collegegeld voor een tweede universitaire studie, tenzij de opleidingen gezamenlijk worden aangeboden.

De NMa was enige tijd geleden tijdens onderzoek gestuit op enkele potentiële concurrentieproblemen. Toen de autoriteit beide universiteiten hierop wees, waren beide onderwijsinstellingen voornemens om maatregelen te treffen. Bovendien hebben zowel de VU als de UvA volledige inzichtelijkheid toegezegd over de manier waarop de hoogte van het collegegeld wordt vastgesteld.

De NMa stemde tevreden in met dit aanbod en besloot het onderzoek te sluiten. “Ik vind het positief dat wij deze zaak op deze manier snel en efficiënt hebben opgelost,” zo laat Chris Fonteijn, voorzitter van de Raad van Bestuur van de NMa weten.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen