Normal_academy_building

GRONINGEN – Op vrijdag 6 juli 2012 werden de winnaars bekend gemaakt van de Student Excellence Award 2012. De plechtigheid vond plaats tijdens de Zomerceremonie, de officiële afsluiting van het academisch jaar. Elise Roze, alumna medische wetenschappen, is uitgeroepen tot beste student van het jaar aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Roze studeerde begin dit jaar af aan de Faculteit Medische wetenschappen. Ze excelleerde met een bijzonder zwaar programma, het Junior Scientific Master MD/PhD program, door haar masterstudie te combineren met het schrijven van een proefschrift. Nog voordat zij in januari afstudeerde, was zij in december al gepromoveerd. Een uitzonderlijke prestatie, temeer omdat zij zowel haar master- als haar doctorstitel cum laude behaalde.

Haar dissertatie, getiteld Functional Development at School Age of Newborn Infants at Risk, trok veel aandacht, vooral in de medische literatuur. Naast haar studie en onderzoek deed Elise Roze onder meer bestuurswerk, als bestuurslid van de KNMG district Groningen in de jaren 2008-2010.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen