Normal_maastricht_universiteit_logo

MAASTRICHT - Professor Helmut Brand, hoofd van de vakgroep International Health aan de Universiteit Maastricht en president van de Association of Schools of Public Health in the European Region (ASPHER) heeft een Jean Monnet-leerstoel teoegewezen gekregen. Het is in de geschiedenis van het Jean Monnet-programma niet eerder voorgekomen dat een leerstoel werd toegekend in het vakgebied ‘public health’.

Het Jean Monnet-programma stimuleert onderwijs, onderzoek en reflectie over Europese integratie en ondersteunt instellingen die zich daarmee bezig houden. Met de subsidie is een bedrag van 45.000 euro gemoeid.

Met deze leerstoel komt de gezondheid van Europese burgers in het middelpunt van het politieke, academische en onderzoeksdebat te staan. Professor Brand: “Dit geeft aan hoe belangrijk het thema Europese volksgezondheid is voor de Europese Commissie en voor Europese integratieproces, met name in tijden van financiële crisis. Tevens blijkt hieruit dat het werk van mijn collega’s binnen de vakgroep International Health nauwlettend wordt gevolgd door de Europese Commissie en grote indruk heeft gemaakt op de juryleden die de inzendingen beoordeelden”.