Normal_tilburg_university

TILBURG - Hoogleraar Internationaal Recht Willem van Genugten van Tilburg University ontvangt op 12 september 2012 een eredoctoraat van de North-West University in Zuid-Afrika. Van Genugten wordt onderscheiden vanwege zijn bijdragen aan het onderzoek op het gebied van Internationaal Recht, en voor zijn inzet voor Zuid-Afrikaanse rechtenstudenten en promovendi en daarmee voor de juridische ontwikkeling van Zuid-Afrika zelf.

Prof. dr. Willem van Genugten was na de val van het Apartheidsbewind eerst gasthoogleraar aan de University of the North, Thohoyandou, Zuid-Afrika, gevolgd door een buitengewoon hoogleraarschap Internationaal Recht aan de North-West University, Potchefstroom campus. Hij geeft daar sinds 2006 elk jaar een crash course internationaal recht.

Ook schreef Van Genugten veelvuldig over de rechten van Afrikaanse inheemse volken, met bijzondere aandacht voor de interactie tussen traditioneel inheems recht, het nationale Zuidafrikaanse recht en het internationale recht. Een van die artikelen verscheen als hoofdartikel in de American Journal of International Law, mondiaal toptijdschrift op het terrein van het internationaal recht. Verder ontvangt Van Genugten het eredoctoraat voor zijn inzet voor de versterking van de internationale contacten van Zuid-Afrikaanse rechtswetenschappers.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen