Normal_diploma

TILBURG - De eerste twee van vijftig deelnemers aan het programma voor excellente studenten, het Outreaching programma, krijgen vandaag hun certificaat uitgereikt door rector Philip Eijlander op de campus van de Tilburg University. Het tweejarig programma is mede gefinancierd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) via het Sirius Programma dat hogescholen en universiteiten in staat stelt de beste studenten uit te dagen het beste uit zichzelf te halen.

Met het Outreaching programma kunnen de bachelorstudenten door masterclasses, (inter)nationale stages en projecten met bijzondere hoogleraren in bedrijven en organisaties internationale ervaring opdoen. Ze leren wetenschappelijke kennis direct toe te passen op sociale thema's en zich voor te bereiden op maatschappelijke invloed. Ze krijgen er dertig extra studiepunten voor, die ze in twee jaar moeten behalen naast hun bachelorstudie en worden uitgedaagd leiderschapstalenten te ontwikkelen. Het programma krijgt onder meer steun van Philips, de provincie Noord Brabant, en de Rekenkamer.

Rachelle Elshout, studente International Business Administration en Iris de Groot, studente Liberal Arts & Sciences zijn de eerste twee die maandag 2 juli een diploma in ontvangst mogen nemen. 38 anderen zullen hun diploma deze zomer nog behalen, tien deelnemers haakten af.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen