Normal_duurzaam

ENSCHEDE - Gisteren vond de officiële aftrap van het Green Energy Initiative op de Universiteit Twente (UT) plaats. De onderzoeksinstituten CTIT, IGS en MESA+ bundelen het onderzoek binnen de UT op het gebied van duurzame energie.

De onderzoeksinstituten CTIT, IGS en MESA+ hebben binnen het Green Energy Initiative hun krachten op het gebied van duurzame energie gebundeld. Hierdoor vormen ze niet alleen een beter aanspreekpunt voor externe partijen, maar is het ook mogelijk om UT-breed het onderzoek onderling beter af te stemmen. Momenteel houden meer dan 175 wetenschappers, verspreid over 35 vakgroepen, zich (deels) bezig met onderzoek op het gebied van duurzame energie.

Het initiatief richt zich op drie thema’s: ‘Energy from Biomass’, ‘ICT & Smart Grids’ en ‘Advanced Materials’. Bij al deze thema’s is er uitgebreid aandacht voor de verbinding tussen technologische innovatie en gedrags-, organisatie- en maatschappijwetenschappelijk onderzoek, omdat dit onontbeerlijk is voor de succesvolle implementatie van vernieuwingen.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen