Normal_will_you_shake_on_it

AMSTERDAM – Op woensdag 27 juni heeft rector magnificus prof. dr. Dymph van den Boom namens de Universiteit van Amsterdam (UvA) een Memorandum of Understanding ondertekend met de Skolkovo Foundation uit Rusland, zo meldt Medical Facts. Het memorandum is gericht op samenwerking in wetenschappelijk ICT-onderzoek en ontwikkeling en valorisatie van innovatieve technologieën.

Skolkovo is een grootschalig initiatief om in Rusland de vertaalslag te maken van fundamenteel onderzoek naar innovatie. Ten zuiden van Moskou wordt hiertoe een geheel nieuwe stad gebouwd: Skolkovo City. Ook is een nieuwe universiteit opgericht: Skolkovo Tech (in samenwerking met het Massachusetts Institute of Technology, MIT), een particuliere onderzoeksuniversiteit. Skolkovo Tech richt zich op de bevordering van wetenschappelijke kennis en de ondersteuning van technologische innovatie.

De UvA draagt met de ondertekening van het Memorandum of Understanding bij aan het slaan van een brug op het gebied van ICT-onderzoek en innovatie tussen de Nederlandse universiteiten en Skolkovo. Bij de toekomstige samenwerking wordt gedacht aan gemeenschappelijk onderzoek, de mogelijkheden voor de uitwisseling van staf en promovendi worden afgewogen en naar het opzetten van gemeenschappelijke masterprogramma’s.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen