Normal_universiteit_wageningen

WAGENINGEN - De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) heeft aan de universiteit van Wageningen, tegelijk met de toekenning van de instellingsaccreditatie, het bijzondere kenmerk internationalisering verleend.

Voorzitter Karl Dittrich van de NVAO overhandigde op woensdag 27 juni aan rector magnificus van de Wageningen University, prof. Martin Kropff, het officiële besluit. De instellingsaccreditatie en het bijzondere kenmerk zijn geldig voor een periode van zes jaar. Wageningen University, onderdeel van Wageningen UR, is de eerste instelling voor hoger onderwijs waaraan dit extra keurmerk is toegekend.

De NVAO beoordeelde Wageningen University op vijf standaarden. Deze zijn de visie van de instelling op de kwaliteit van het onderwijs, het daarvoor ontwikkelde beleid, inclusief aandacht voor voorzieningen en verwevenheid van het onderwijs met het internationale beroepenveld. Andere criteria zijn de systematische manier waarop de universiteit het onderwijs verbetert en een effectieve besluitvormingsstructuur voor de onderwijskwaliteit, met inbreng van de studenten.

Rector Martin Kropff is verheugd over de toekenning: “We hebben niet toevallig studenten uit meer dan honderd landen. Internationalisering is een tweede natuur van Wageningen University en dit keurmerk is een erkenning van onze jarenlange focus hierop. Ik ben heel blij dat we nu het officiële keurmerk mogen voeren.”

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen