Normal_universiteit_maastricht_2

MAASTRICHT – Morgenmiddag draagt prof. mr. Gerard Mols, de Rector Magnificus van de Universiteit Maastricht, het rectoraat ceremonieel over aan prof. dr. Luc Soete.

Mols blijft nog tot eind augustus in functie: per 1 september 2012 start officieel de aanstelling van Soete. Met een termijn van acht jaar en acht maanden zal Mols de langstzittende Rector Magnificus van de Universiteit Maastricht zijn.

In zijn functie als Rector Magnificus leverde Gerard Mols een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de Universiteit Maastricht en daarmee ook aan de regio. Mede dankzij zijn inspanningen is de universiteit uitgegroeid tot de meest internationale universiteit van Europa.

Daarnaast vormde hij de spil binnen samenwerkingsverbanden op het gebied van onderwijs, onderzoek en interdisciplinariteit. Onder zijn rectoraat is de basis gelegd voor grote projecten als Leading in Learning, Brains Unlimited, de Chemelot Campus, de Maastricht Health Campus en de UM Campus Venlo. Deze kennisintensieve projecten in samenwerking tussen universiteit, bedrijfsleven en overheid zijn van groot belang voor de werkgelegenheid en de economische groei in de regio.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen