Normal_uefa_bal

EINDHOVEN - Het robotvoetbalteam van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) heeft afgelopen weekeinde in Mexico City de wereldtitel robotvoetbal in de wacht gesleept, op de RoboCup 2012, zo meldt de Telegraaf. De Eindhovense robots waren met 4-1 te sterk voor het team MRL uit Iran.

"We hebben hier het hele jaar naartoe gewerkt", vertelde de opgetogen teamcoach Robin Soetens na de wedstrijd. "Toen we vorig jaar in Istanbul de finale verloren, zijn we in de vlucht terug naar huis begonnen met de voorbereidingen op dit toernooi. Al het sleutelen en programmeren heeft zich nu uitbetaald."

Na vier verloren WK-finales op rij (2008-2011) neemt het Eindhovense team nu eindelijk de wereldbeker mee naar Nederland. In 2013 mag het team de titel in eigen land verdedigen, want dan wordt het WK RoboCup in Eindhoven gehouden.

Het team vliegt vandaag terug naar Nederland en landt om 15.10 uur op Schiphol. De teamleden worden daar verwelkomd door een buslading fans en familie. Later volgt een huldiging op het gemeentehuis in Eindhoven.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen