Normal_vu_vrije_universiteit

AMSTERDAM – De mogelijkheid bestaat dat het Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme (HDC) aan de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam wordt ondergebracht onder de faculteit godgeleerdheid, zo meldt het Reformatorisch Dagblad.

Dr. George Harinck, directeur van het HDC: „Op dit moment zijn de gesprekken met de faculteit gaande, daarover zal in de komende maanden meer duidelijkheid ontstaan.Vanwege bezuinigingen en vanwege reorganisatie worden instellingen soms elders ondergebracht. In bezuinigingsoperaties worden trends versterkt. Zo gaat de universiteitsbibliotheek waarschijnlijk nauwer met IT samenwerken, omdat steeds meer informatie digitaal beschikbaar wordt.”

In het HDC houdt men zich voornamelijk bezig met onderzoek naar het protestantisme in Nederland. De vraag is wat dit centrum heeft te zoeken in een IT-omgeving te zoeken heeft. „Ook al zijn we geen theologische instelling, we zullen ons onder een faculteit goed thuis voelen. Het functioneren van het HDC verandert overigens niet”, aldus Harinck.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen