Normal_tu_delft

DELFT - Robot Robby doet namens de TU Delft mee aan de Robocup@Home competitie, van woensdag 20 tot zaterdag 25 juni in Mexico-City. Tijdens de Robocup, het officieuze WK voor Robots, wil Robby proberen de wedstrijd voor autonome servicerobots te winnen. De robot wordt begeleidt door een team van 15 studenten en onderzoekers van de TU Delft.

“Ik verwacht dat robots binnen 15 jaar inzetbaar zijn in de zorg en het huishouden, want de ontwikkelingen gaan snel. De Robocup is een goede manier om de robotontwikkeling een zetje te geven”, vertelt Machiel Bruinink van het Delft Robotics team. De teamleden werkten sinds september hard aan de ontwikkeling van onder andere spraakherkenning, objectherkenning, autonome navigatie en gezichtsherkenning.

Aan Robocup@Home nemen 21 teams uit 11 verschillende landen deel. Naast de wedstrijd voor serviceRobots, waar Robby in uitkomt, zijn er verschillende andere competities, waaronder een toernooi voor voetbalrobots en een competitie voor scholieren tot 19 jaar, RobocupJunior.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen