Normal_erasmus_universiteit

ROTTERDAM – Op woensdag 13 juni heeft de Erasmus universiteit van Rotterdam (EUR) op de conferentie 'Studiesucces: de vrijblijvendheid voorbij', georganiseerd door de vereniging van universiteiten VSNU, aangegeven verder te willen met het aanscherpen van de studie-eisen voor eerstejaarsstudenten, zo meldt Trouw. Deze zwaardere eisen golden aanvankelijk alleen voor studenten aan de faculteit sociale wetenschappen, maar vanaf volgend studiejaar wordt van alle studenten in het eerste jaar verwacht dat ze minimaal 60 studiepunten behalen.

Uit de tussentijdse resultaten van studies van de faculteit sociale wetenschappen van de EUR is gebleken dat studenten als gevolg van de strengere studie-eisen daadwerkelijk serieuzer met de studie bezig waren en betere resultaten behaalden. Dit heeft bijna alle andere faculteiten van de Erasmus Universiteit doen besluiten komend studiejaar mee te doen met de uitbreiding van dit experiment.

In het voorjaar van 2013 worden de tussentijdse resultaten van de proef verwacht. Deze bevindingen zullen als leidraad fungeren om te bepalen of het bij een proef blijft of dat het zal worden opgenomen in het beleid van de universiteit.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen