Normal_luisterende_studenten

ROTTERDAM - Universiteiten bereiden belangrijke onderwijsveranderingen voor om het studiesucces van studenten te vergroten. De VSNU (vereniging van Nederlandse universiteiten) organiseert daarom op woensdag 13 juni 2012 samen met de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Technische Universiteit Eindhoven een conferentie over dit thema. De conferentie 'De vrijblijvendheid voorbij' vindt plaats op de Erasmus Universiteit.

Studiesucces staat hoog op de agenda van universiteiten. Studeren wordt uitdagender, maar minder vrijblijvend. Dat vraagt om een cultuurverandering bij universiteiten. De Erasmus Universiteit Rotterdam werkt al jaren hard aan het vergroten van het studiesucces en het verbeteren van de onderwijskwaliteit.

Zo werd vorig jaar bij Faculteit der Sociale Wetenschappen als proef ‘Nominaal is normaal’ ingevoerd, een ambitieuze aanpak die bestaat uit activerend onderwijs, minder herkansingen en (daardoor) meer compensatiemogelijkheden. Dat leidt tot een betere doorstroom van studenten. De eerste resultaten zijn positief. Komend collegejaar wordt deze pilot daarom uitgebreid naar andere faculteiten.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen