Normal_lezen_studeren_student_bieb_bibliotheek_werk_huiswerk

ZWOLLE (Novum) - De opleiding journalistiek aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle heeft dit jaar bijna de helft minder inschrijvingen ontvangen dan vorig jaar rond deze tijd. Voor 29 mei meldden zich 198 toekomstige studenten aan, het jaar ervoor waren dat nog 372, bevestigt een woordvoerder van de hogeschool vrijdag.

Ook het totaal aantal aanmeldingen voor 29 mei bij Windesheim in Zwolle daalde in vergelijking met vorig jaar, met vijftien procent. Volgens een woordvoerder is het nog te vroeg om trends te signaleren, omdat aankomende studenten zich nog tot 1 september kunnen aanmelden. Wel is de school zich ervan bewust negatief in het nieuws te zijn geweest, met name wat betreft de opleiding journalistiek.

Eind vorig jaar bleek dat sinds 2009 86 van de 360 afstuderende studenten aan de opleiding journalistiek in Zwolle ten onrechte een diploma hadden gekregen. De kwaliteit van het onderwijs zou ondermaats zijn. Nadat de onderwijsinstelling met een verbeterplan kwam besloot de Nederlands-Vlaamse Accrediteringsorganisatie in april dat de opleiding niet hoefde te sluiten.