School voor speciaal voortgezet onderwijs keert terug naar Vlissingen

Een school voor speciaal onderwijs komt terug in Vlissingen. Tijdens het nieuwe schooljaar opent het OdyZee College een locatie voor voortgezet speciaal onderwijs in de wijk Paauwenburg. Zo’n zestig tot tachtig kinderen krijgen les op de school. Dat meldt het PZC.

Het speciaal basisonderwijs van Het Springtij zat tot vier jaar geleden in het gebouw aan de De Savornin Lohmanlaan. De koepelorganisatie voor speciaal onderwijs in Zeeland, Ozeo, is nog steeds de eigenaar van het pand. Ozeo zou nu graag ook weer gebruik willen maken van het gebouw.

Ruimtegebrek 

Een aantal groepen krijgen nu nog les in het Toorop Talen College van de CSW. Maar omdat het aantal leerlingen onwijs gegroeid is, is daar ruimtegebrek ontstaan. Zo stelt Frank van Esch, bestuursvoorzitter van Ozeo.

Nieuw schooljaar 

De leerlingen kunnen aan het begin van het nieuwe schooljaar terecht in de nieuwe school. Sommige kinderen komen met het leerlingenvervoer naar school, anderen komen zelfstandig. Van Esch geeft nog wel aan dat ze niet stoppen met de samenwerking met het regulier onderwijs. “Daar gaan we mee door.”

Omwonenden 

Afgelopen woensdag is de komst van de school gecommuniceerd aan de omwonenden. Wethouder Coen Bertijn, die verantwoordelijk is voor onderwijsaccommodaties, is blij dat er weer een school komt in het gebouw. Voor de Vlissingse leerlingen die gebruikmaken van het speciaal onderwijs is het ook wel weer fijn dat ze op de fiets naar school kunnen, aldus Bertijn.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk