Visio Onderwijs Grave ontvangt speciale brailleshirts van voetbalclub N.E.C.

N.E.C. vierde zaterdag 3 februari het 10-jarig jubileum van de Blindentribune. N.E.C. speelde die dag tegen Heracles Almelo met speciale shirts. De namen van de spelers stonden in braille geschreven. Dat meldt Visio.

De Blindentribune maakt het dus al tien jaar mogelijk dat blinde en slechtziende voetbalfans kunnen genieten van voetbalwedstrijden in het Goffertstadion. De Koninklijke Visio draagt dit initiatief een warm hart toe.

Brailleshirts 

Visio Onderwijs Grave kreeg na afloop van de wedstrijd speciale brailleshirts om te veilen voor sport- en spelmaterialen voor de leerlingen. Zoals normaal werden de shirtjes van de realiserende voetbalclubs na de wedstrijd uitgewisseld. Schoolleider Jeanine Petronilia van Visio Onderwijs Grave ontving de brailleshirts van de projectleider van N.E.C., Ivo Westerweele. Westerweele ontving op zijn beurt weer een tshirt van Visio.

Aangepast sport- en spelmateriaal 

Viso Onderwijs Grave schaft aangepast sport- en spelmateriaal voor haar leerlingen aan met het opgebrachte geld van de brailleshirts. Slechtziende en blinde kinderen rijden tenslotte ook paard, doen aan voetbal, turnen, zeilen en gaan in de winter zelfs op ski’s de piste af.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk