Vierde Leerwerkbedrijf Buitengewoon van start in centrum van Venlo

Het vierde leerwerkbedrijf van Onderwijsgroep Buitengewoon is deze week van start gegaan. Het leerwerkbedrijf is te vinden in het centrum van Venlo. De andere leerwerkbedrijven zijn te vinden in Tegelen (horeca), Venlo-Zuid (groen) en in Blerick (logistiek). Dat meldt Venlo.nieuws.

Vanaf oktober was het leerwerkbedrijf al in gebruik genomen, maar dat werd maandag uitgebreid gevierd. Twee jongeren die een traject volgen bij het leerwerkbedrijf mochten het lintje door knippen.

Overstap van school naar werk

Bij Leerwerkbedrijf Buitengewoon kunnen jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt terecht voor ontwikkelingsvraagstukken. Een werkcoach helpt de jongeren de overstap te maken van school naar werk. Leerlingen gaan naar bedrijven om daar te werken, competenties te leren en ervaring op te doen. Het is de bedoeling dat de leerlingen doorstromen naar een betaalde baan met ondersteuning.

Onderwijsgroep Buitengewoon dient als bruggenbouwer tussen de vier leerwerkbedrijven en de betrokken partijen. Dat zijn de jongeren, hun ouders, de scholen, gemeente en de bedrijven in de regio. De onderwijsgroep gaat de komende tijd hun netwerk verder uitbreiden.

Onderwijsgroep Buitengewoon 

Zeven scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs en praktijkonderwijs vallen onder Onderwijsgroep Buitengewoon. Kinderen en jongeren met opvoedings- en ontwikkelingsvragen krijgen van de organisatie extra ondersteuning en begeleiding.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk