Gemeente De Bilt hijst de NVA-Autismeweek vlag

De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) heeft de gemeente De Bilt een speciale vlag aangeboden. Met deze vlag wil de NVA aandacht vragen voor de Autismeweek. Die vindt dit jaar plaats van zaterdag 25 maart tot en met zondag 2 april. 2 april is het namelijk Wereld Autisme Dag. Dat meldt de NVA.

Het landelijk bureau van de NVA is gevestigd in De Bilt. “De Bilt is onze thuisbasis. Vanuit De Bilt zetten wij ons in voor een autismevriendelijke maatschappij”, aldus Caroline Verkerk, directeur van de NVA en het AutismeFonds. 

Inclusieve gemeente 

Met het ophangen van de vlag wil De Bilt laten zien dat ze een inclusieve gemeente zijn. “En het biedt al die mensen die met autisme te maken hebben erkenning. We steken al die mensen die met autisme te maken hebben een hart onder de riem”, aldus Verkerk. 

Aandacht voor autisme 

Wethouder Krischan Hagedoorn geeft aan dat de gemeente De Bilt jaarlijks de autismevlag hijst om aandacht te vragen voor autisme. “Wij kunnen ze als gemeente helpen door de belemmeringen weg te nemen of te verkleinen, zodat ze volwaardig mee kunnen doen.” 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk