Amber alert voor 10-jarig meisje Hebe, laatst gezien omgeving Raamsdonksveer

De politie heeft een amber alert uitgegeven voor een 10-jarig meisje, Hebe, dat wordt vermist. Via een amber alert doet de politie een oproep aan iedereen om uit te kijken naar een vermist kind dat in levensgevaar is.

Het meisje is gehandicapt en heeft zorg nodig, zo meldt de politie. Ze is weg met een begeleidster in een zwarte Kia Picanto met kenteken PR425K en werd voor het laatst gezien bij de Sint Theresiastraat in Raamsdonksveer. Ze zijn daarna in onbekende richting vertrokken. Het meisje draagt een paarse rugtas, felroze jas en zwarte rok. Ze heeft scoliose en loopt wankel, met haar voeten naar buiten.

Het meisje is sinds maandagavond vermist, aldus een woordvoerder van de politie. De politie kan niet zeggen wie de tweede persoon is die vermist is. Het gaat in ieder geval om een vrouw van 26 jaar oud met blond, halflang haar en blauwe ogen. Maandagavond werd via Burgernet rond 21.30 uur al gevraagd uit te kijken naar de vrouw en het meisje.

Begeleidster van het meisje 

De moeder van het meisje schreef in een bericht op Facebook maandagavond dat de begeleidster het meisje thuis zou brengen. "Wij zijn in shock", aldus de vrouw. Ze schreef dat er gezocht werd tussen Raamsdonksveer en Vught. De politie kan dinsdagochtend niet zeggen op welke plekken gezocht wordt naar de twee.

Door: ANP