Vanwege trage overplaatsing naar nieuwe school zit scholier twee weken thuis

De 10-jarige Leroy uit Uithuizen zit nog steeds thuis. Hij zou na de zomervakantie starten op een nieuwe school. Helaas werd de overplaatsing vanaf zijn oude school nooit officieel goedgekeurd en daarom kan hij nu niet naar school. Dat meldt RTV Noord. 

Leroy ging tot aan de zomervakantie naar de Tine Marcusschool in Groningen. De school heeft aan het begin van dit jaar laten weten dat een andere school meer geschikt is voor Leroy. Een school die niet alleen extra aandacht heeft voor taalontwikkeling, maar ook voor gedrag.

Toelaatbaarheidsverklaring 

Uiteindelijk is er na overleg met de ouders gekozen voor SBO De Delta in Appingedam. Om de overplaatsing mogelijk te maken moest de oude school nog een toelaatbaarheidsverklaring aanvragen. Dat is ook wel gebeurd, maar de procedure kwam veel te laat op gang.  De school kreeg het dossier pas eind juni en toen was het ook nog niet eens compleet.

De situatie is extra ingewikkeld omdat de Tine Marcusschool niet behoort tot de groep van scholen die vallen in het samenwerkingsverband. De school heeft daarom met andere regels te maken en daardoor duurt de beoordeling ook langer. 

Evaluatie 

Eind vorige week kwam er wel eindelijk goed nieuws voor Leroy. Het dossier is goedgekeurd en vandaag kan hij dan eindelijk beginnen op zijn nieuwe school. Binnenkort volgt er nog een gesprek met alle partijen om de overplaatsing van Leroy te evalueren. Ook zijn ouders zullen daarbij aanwezig zijn. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk