Voetballers Bijzondere Eredivisie spelen competitieronde in Johan Cruijff ArenA

Voor de g-voetballers van de Bijzondere Eredivisie kwam een droom uit. Op zondag 22 mei speelden de g-teams van betaald voetbalclubs voor het eerst een competitieronde in de Johan Cruijff ArenA. Een bijzondere ervaring voor zowel de spelers als iedereen die betrokken is. Dat meldt Stichting het Gehandicapte Kind. 

Een seizoen lang spelen de g-voetballers van de betaald voetbalclubs tijdens verschillende competitierondes een aantal wedstrijden tegen elkaar. Iedere ronde vindt plaats bij één van de betaald voetbal clubs. Op 22 mei was Ajax gastheer van de Bijzondere Eredivisie. Het team van Ajax/ Only Friends ging de strijd aan tegen de g-teams van ADO Den Haag, FC Emmen, FC Groningen en De Graafschap.

Profvoetballer worden 

Vanuit de catacombe kwamen de teams onder luid applaus het stadion in gelopen. Op het veld werden de teams ontvangen door de stadionspeaker van Ajax Rob van Rossum. Dennis Gebbink van Only Friends en Lieselot Ruesen van Stichting het Gehandicapte Kind openden de competitieronde met een welkomstwoord voor de spelers en toeschouwers. Ruesen: “Het is de ultieme droom voor vrijwel iedere jongen of meisje met een passie voor voetbal: profvoetballer worden. De Bijzondere Eredivisie brengt die droom nu ook voor kinderen met een beperking binnen handbereik. Dankzij deze competitie kunnen ook voetbaltalenten met een beperking uitkomen voor hun favoriete betaald voetbalclub.”

Bijzondere Eredivisie 

De spelers schitterden op het veld. Ze waren ontzettend fanatiek en enthousiast. Trots op het tenue dat ze dragen, vol zelfvertrouwen en blij met de vriendschappen die ze in hun team sluiten. Het was een bijzondere dag. Bovendien brachten zowel de meegereisde supporters als de fanatieke aanhang van de thuisploeg een fantastische sfeer. Blije gezichten, mooie acties en voetbalpassie - dat is waar het om draait bij de Bijzondere Eredivisie.

Door: Nationale Onderwijsgids
Beeld: Daryl Louis Gruijters