VriendenLoterij verlengt steun aan Gehandicapte kind

De VriendenLoterij verlengt per 1 januari 2021 de samenwerking met Stichting het Gehandicapte Kind voor een periode van vijf jaar. Sinds 2002 ontvangt de stichting jaarlijks een bijdrage voor projecten die de eenzaamheid onder kinderen met een beperking moeten oplossen of voorkomen. Dit meldt het Gehandicapte Kind.

 
Vanaf 2019 steunt de VriendenLoterij ook het project Bijzondere Eredivisie met een extra bijdrage. Voetbaltalent met een handicap krijgt door dit project de kans om voor een profclub te spelen in een eigen competitie. In de G-teams van betaald voetbalclubs SC Heerenveen, ADO Den Haag, Go Ahead Eagles, FC Groningen, De Graafschap, Excelsior Rotterdam, FC Emmen, VVV-Venlo, FC Utrecht en Ajax, staan jongeren met een beperking dankzij de steun van de VriendenLoterij niet langer aan de zijlijn en maken zij vrienden voor het leven.
 
Margriet Schreuders, Hoofd Goede Doelen VriendenLoterij: “Wij zijn trots dat de VriendenLoterij Stichting het Gehandicapte Kind ook de komende jaren steunt om eenzaamheid onder kinderen met een beperking te voorkomen door hen zoveel mogelijk mee te laten doen. Dankzij de deelnemers van de loterij kan de stichting projecten gericht op samen spelen, samen sporten en samen naar school gaan uitbreiden.” 
 

Over Stichting het Gehandicapte Kind

Het Gehandicapte Kind (voorheen NSGK) is de goede-doelenorganisatie voor kinderen met een handicap in Nederland. De stichting helpt hen te kunnen spelen, leren en sporten samen met leeftijdgenoten zonder beperking. Dat kan dankzij de steun van donateurs, vrijwilligers en sponsoren als de VriendenLoterij.
 
Door: Nationale Onderwijsgids