AOb ziet sluiten scholen als enige optie, CNV bezorgd over vso-leerlingen

Onderwijsbond AOb noemt het sluiten van de scholen "een besluit waarvan je snapt dat het moet komen. Helaas is dit nu de enige optie". Premier Mark Rutte maakte maandagavond bekend dat alle scholen vanaf komende woensdag de deuren moeten sluiten en hun lessen zoveel mogelijk online moeten vervolgen.

Dat online lesgeven kan voor problemen zorgen, waarschuwt de AOb. "Online lesgeven is helaas echt niet hetzelfde. Weer zullen de achterstanden oplopen." Ook tijdens de eerste golf gingen scholen dicht. Het gebrek aan persoonlijke begeleiding maakte de achterstanden van sommige leerlingen groter, constateerden onderzoekers naderhand.

CNV Onderwijs stelt dat, hoewel volgens de bond de adviezen van deskundigen "niet in deze richting" wezen, het van belang is "dat we dit als samenleving collectief oppakken en het besluit van het kabinet volgen". Verder zijn er volgens de bond "helaas nog veel onduidelijkheden, bijvoorbeeld over de groep kwetsbare kinderen en de examens in het voortgezet speciaal onderwijs. We hopen hier snel meer duidelijkheid over te krijgen."

Door: ANP