Talking Out Loud-kledinglijn om positie jongeren met beperking te verbeteren

Drie Haagse jongeren hebben onder het mom van Talking Out Loud een organisatie opgezet voor een meer inclusieve samenleving, en hebben onlangs een kledinglijn gelanceerd waarmee ze het gesprek op gang willen brengen over het leven met een beperking. Talking Out Loud heeft zich het afgelopen jaar ingezet voor een meer inclusieve samenleving door het geven van lezingen en delen van ludieke filmpjes op social media. Dit meldt Talking Out Loud.

Vlak voor de kerst zijn ze met een nieuwe insteek begonnen aan het vergroten van de zichtbaarheid door het lanceren van een kledinglijn. Shopping Out Loud probeert door de verkoop van kleding met grappige designs het gesprek op gang te krijgen over het leven met een beperking.
 

Gesprek over leven met beperking op gang brengen

Op 1 februari heeft Shopping Out Loud de ZUIG-collectie gelanceerd, welke in het teken staat van mensen die niet in staat zijn met hun handen te drinken en dus rietjes moeten gebruiken. Op provocerende wijze wil hiermee de aandacht worden gevraagd voor meer kennis en begrip voor dit onderwerp. Zie: www.shoppingoutloud.nl.

 

Ervaringsdeskundige bij onderwijsinstellingen

Talking Out Loud is opgezet door drie haagse jongeren: Frank, Sjoerd en Daniël. Frank is geboren met cerebrale parese en werkt naast zijn werk voor Talking Out Loud als ervaringsdeskundige bij onderwijsinstellingen en revalidatiecentra. De vrienden die elkaar al jarenlang kenden merkten dat er een taboe lag op bepaalde onderwerpen die te maken hebben met het leven met een beperking en dat de organisaties die zich hier op richten dit vaak op een enigszins betuttelende wijze doen. Door middel van humor, openheid en af en toe de grenzen een beetje op te zoeken hoopt Talking Out Loud een grote groep jongeren aan te spreken, met of zonder beperking. 

Door: Nationale Onderwijsgids