Meldpunt vormt nieuwe actie Algemene Onderwijsbond: Trek aan de bel!

De Algemene Onderwijsbond (AOb) voert weer actie tegen lerarentekorten, noodoplossingen en uitgevallen lessen. Een maand lang opent de bond een meldpunt voor alle betrokkenen uit het primair en voortgezet onderwijs en het mbo onder het motto Trek aan de bel. Dit meldt de AOb.

De AOb roept onderwijspersoneel, ouders, leerlingen en andere betrokkenen uit het basis- middelbaar en middelbaar beroepsonderwijs op, om een melding te doen van uitgevallen uren of structurele tekorten. Alle meldingen worden doorgestuurd naar de Onderwijsinspectie. Tussen 18 februari en 17 maart 2020 is het meldpunt open. 
 
De AOb opent het meldpunt omdat de Tweede Kamer een eerder aangenomen motie niet uitvoert. Naar aanleiding van deze motie zou minister Slob officieel laten registreren hoe het ervoor staat met lerarentekorten, noodoplossingen en uitgevallen lessen. 
 
De eerste melding, die van AOb-bestuurder Jelmer Evers, zal vanmiddag om 17.00 uur aangeboden worden aan Kamerleden Peter Kwint (SP), Kirsten van den Hul (PvdA) en Lisa Westerveld (GroenLinks). Ook zal er een kleine demonstratie zijn op het Plein in Den Haag van AOb-leden, Ouders & Onderwijs en scholierenorganisatie LAKS, aldus de AOb.
 
Door: Nationale Onderwijsgids