Normal_11661

GROESBEEK - Leerlingen, cliënten en medewerkers van Kentalis Terwindt en Kentalis De Open Cirkel kijken reikhalzend uit naar de feestelijke opening van hun onderwijszorglocatie op donderdag 24 mei 2012. Koninklijke Kentalis opent deze dag officieel de deuren van de nieuwe onderwijszorglocatie aan de Nijmeegsebaan 21A in Groesbeek. Van 15.00 tot 17.00 uur is er de mogelijkheid om de locatie te bekijken en informatie te krijgen van de medewerkers.

De nieuwe onderwijszorglocatie staat op de plek waar voorheen Kentalis Terwindt stond, een unieke school voor speciaal onderwijs. Hier gaan kinderen naar school die ernstige spraak- en taalmoeilijkheden hebben of slechthorend zijn in combinatie met andere beperkingen, zoals gedragsmoeilijkheden of concentratiestoornissen. Het schoolgebouw is vernieuwd en uitgebreid, zodat de leerlingen voor onderwijs én zorg op maat terecht kunnen in hetzelfde gebouw.

Leerlingen van Kentalis Terwindt krijgen tijdens of na schooltijd vaak specialistische behandeling of onderzoek bij Kentalis De Open Cirkel in Nijmegen of Groesbeek. De kinderen moeten daardoor veel reizen. "Door de bouw van deze onderwijszorglocatie hoeft dit niet meer en zijn de zorg en het onderwijs voor deze kinderen nog beter op elkaar afgestemd", aldus Gitte Rosmulder, unitmanager van Kentalis De Open Cirkel.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres