Normal_11409

UTRECHT (ANP) - Er komen geen ‘asowoningen’ naast de mytylschool voor meervoudig gehandicapte kinderen aan de Blauwe Vogelweg in Utrecht.

B en W hebben maandag van het voornemen afgezien, omdat ze de ouders van de schoolkinderen gelijk moeten geven dat er te veel bezwaren kleven aan het huisvesten van deze probleemgroep naast de zeer kwetsbare kinderen.

Utrecht wilde zogenoemde skaeve huse aan de Blauwe Vogelweg neerzetten. Deze woningen zijn bestemd voor mensen die in geen enkele andere woonomgeving passen wegens de overlast die ze veroorzaken.

Het Utrechtse stadsbestuur wil zo snel mogelijk een andere plek voor de skaeve huse aanwijzen, omdat er volgens het college veel behoefte aan is. Het college noemt het neerzetten van asowoningen naast de bijzondere school bij nader inzien "niet verstandig."

De zwaargehandicapte leerlingen hebben een veilige en rustige omgeving nodig. Contact tussen de kinderen en de bewoners is niet helemaal te voorkomen, waardoor grote maatschappelijke onrust zou kunnen ontstaan, aldus de gemeente. Voor het eind van het jaar moet er een nieuwe plek voor de skaeve huse zijn.