Logo_imc_weekendschool_logo

Derdejaarsleerlingen van de IMC Weekendschool Groningen hebben Arjen Lubach uitgenodigd om een masterclass presenteren te geven. In het laatste jaar van de Weekendschool mogen leerlingen namelijk zelf hun lessen organiseren. Dit meldt RTV Noord.

Lubach was het weekend toch in de buurt vanwege de try-out van zijn theatertour 'Arjen Lubach Live!' in het Cultureel Studenten Centrum USVA in Groningen. De leerlingen mochten voorafgaand aan de try-out een kijkje achter de schermen nemen en vragen stellen aan Lubach. Zijn advies aan de twaalfjarigen: “Het maakt niet uit wat iedereen om je heen denkt en wil. Doe wat jij leuk vindt en waar je goed in bent.”
 
IMC Weekendschool biedt al sinds 1998 een driejarige opleiding gericht op het ontwikkelen van brede algemene kennis en het ontdekken van individuele interesses. Jongeren krijgen les van onder andere advocaten, dokters, architecten, journalisten en kunstenaars die werkzaam zijn bij de organisaties waar de weekendschool op bezoek gaat. De leerlingen zelf zijn tussen de tien en veertien jaar oud en komen uit economisch zwakke wijken. Uit onderzoek door de Universiteit van Amsterdam (UvA) blijkt dat Weekendschool-leerlingen een meer onderzoekende houding, meer zelfvertrouwen, meer motivatie en een grotere woordenschat hebben dan kinderen van dezelfde school die in het weekend geen gastlessen volgen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids