Normal_11018

DEN HAAG (ANP) - De SP hoopt donderdag tijdens het debat over de begroting in één klap de bezuiniging op het passend onderwijs van tafel te krijgen. „Deze bezuiniging van 300 miljoen staat al ingeboekt in de begroting van 2013 en verder en dat willen we ongedaan maken", aldus Tweede Kamerlid Jasper van Dijk van de SP.

„Deze maatregel is zo omstreden, dat zelfs het CDA de bezuiniging al wilde halveren", aldus Van Dijk, die hoopt een meerderheid in de wacht te slepen. „De oppositie is in elk geval al tegen", stelt hij.

Of hij ook echt kan rekenen op de steun van het CDA zal nog moeten blijken. „We gaan eerst naar de brief kijken en daarna zien we wel verder", zei Kamerlid Kathleen Ferrier verwijzend naar het document dat Rutte opstelt om donderdag over te discussiëren met de Tweede Kamer. „In het Catshuisberaad was inderdaad de helft eraf, de angel was eruit."

Passend onderwijs is voor leerlingen die in het reguliere onderwijs extra begeleiding nodig hebben, omdat ze bijvoorbeeld dyslectisch zijn of ADHD hebben. Onlangs protesteerden 50.000 medewerkers in het onderwijs in de Amsterdam ArenA tegen deze maatregel.