Normal_10669

DEN HAAG - Vorige week vrijdag is omroep Mik van start gegaan, zo meldt de Rijksoverheid. Mik is een omroep op internet voor en door jongeren met een beperking.

Omroep Mik is speciaal gericht op jongeren van het voortgezet speciaal onderwijs (vso) en praktijkonderwijs (pro), die in het laatste jaar van hun opleiding zitten.

Mik zal aanwezig zijn waar jongeren zich ook bevinden: bijvoorbeeld op Facebook, MSN en Hyves. In korte Youtube-filmpjes gaat de redactie van Mik, bestaande uit jongeren met een beperking, op zoek naar tips, achtergrondinformatie en antwoorden op vragen die bij jongeren leven over bijvoorbeeld werk en solliciteren.

Omroep Mik bereidt jongeren voor op het zoeken naar en vinden van een baan en zet jongeren aan het denken over wat ze na school kunnen gaan doen, waar ze goed in zijn en hoe ze de zoektocht naar werk kunnen aanpakken.

Het wetsvoorstel Wet werken naar vermogen (WWNV) ligt momenteel ter behandeling in de Tweede Kamer. Als het wetsvoorstel wordt aangenomen dan zal Mik ook antwoord geven op vragen van jongeren over deze wet.

Ondersteuning van het onderwijs
Onderdeel van de campagne Mik is het ondersteunen van het voortgezet speciaal onderwijs en het praktijkonderwijs. Als het wetsvoorstel Wet werken naar vermogen wordt aangenomen dan krijgen scholen informatiepakketten toegestuurd met informatie voor docenten, ouders en leerlingen.

© Nationale Onderwijsgids / Arend Jan Wonink