Normal_9017

ZWARTEWATERLAND - Speciaal voor meer- en hoogbegaafde kinderen hebben kindcentra Accerete in de gemeenten Steenwijkerland en Zwartewaterland een stichting in het leven geroepen om het onderwijs voor deze kinderen te verbeteren, zo meldt Zwartewaterkrant.

De stichting genaamd 'Kwadraat Onderwijs' gaat dit type onderwijs aanbieden in voornoemde gemeenten. Accerete is van mening dat extra aandacht voor meer- en hoogbegaafde kinderen geen overbodige luxe is, maar pure noodzaak.

Deze kinderen zijn anders dan 'gewone' kinderen. Het is bepaald niet vanzelfsprekend dat het feit dat ze informatie sneller verwerken en daarom bepaalde dingen eerder begrijpen voordelig is. Ook hoogbegaafde kinderen kunnen moeite hebben met het onderwijssysteem omdat zij een andere manier van denken en leren hebben en daarmee de dingen om zich heen op een andere manier interpreteren.

Het Kwadraat Onderwijs wordt aangeboden op De Wijngaard in Zwartsluis en op kindcentrum Ichtus in Genemuiden. Op dinsdag 7 februari vindt de officiële aftrap plaats van deze opleidingsvariant. Later die dag wordt een symposium gehouden met als thema 'Is mijn kind hoogbegaafd?'.

© Nationale Onderwijsgids