Normal_9005

HAREN - De leerlingen van de Mytylschool Prins Johan Friso in Haren zaten vanochtend met smart te wachten op de komst van Youp van 't Hek, zo meldt RTV Noord. De cabaretier zou ter gelegenheid van de Nationale Voorleesdagen voorlezen uit zijn boek 'De gelukkige Olifant'.

Het liep anders die ochtend. Het hoorcollege voorlezen werd op het laatste moment vervangen door een cursus geduld bewaren. Een medewerker van de Mytylschool ging te rade bij het hotel waar de bekende Nederlander de avond ervoor zijn intrek had genomen.

Voorlezen op een school om negen uur 's ochtends is wel even wat anders dan een volwassen publiek een lach proberen te ontlokken op een doordeweekse avond ergens in het land. Voordragen uit eigen werk is dan wel een hele eer, maar is wel echt besteed aan iemand die doorgaans na etenstijd pas hoeft te schitteren? Belofte maakt schuld in ieder geval.

Uit het telefoontje met het hotel leerde de medewerker dat Van 't Hek zich had verslapen. Er lijkt hier geen sprake te zijn van een beginnersfout, maar het zal een tijd geleden zijn dat de cabaretier in de vroege ochtend college had. Wellicht waren die van de avond ervoor uitgelopen.

© Nationale Onderwijsgids