Normal_7798

AALST - De studenten sociaal-agogisch werk van de Hogeschool Gent en de basisschool voor buitengewoon onderwijs De Horizon in het Belgische Aalst slaan de hele maand oktober de handen in elkaar om een spektakel van dans, muziek en theater te organiseren. Het thema is Circus.

Vier dinsdagen waren de studenten aanwezig om het slotmoment, dat vandaag moet plaatsvinden, voor te bereiden, zo meldt het Nieuwsblad.

"Het is een grote uitdaging voor de studenten van de hogeschool om per klasje een toffe circusact van een drietal minuten uit te werken en dit op maat van onze leerlingen. Door de mentale beperking van onze leerlingen is het voor onze school telkens een grote uitdaging om een optreden, ouderavond of feest in elkaar te knutselen. Onze leerkrachten kijken dan ook erg uit naar de samenwerking met de studenten van de Hogeschool Gent", aldus Lieselot De Swaef, orthopedagoge in De Horizon.

"De inbreng van de studenten van de hogeschool is voor ons wel leuk. Ze bekijken het ook anders. Dit soort opdrachten vergt steeds veel energie, als ik alleen ben doe ik het gedurende twee weken intensief', aldus Leslie Colin, docent van een klas voor kinderen tussen de zeven en negen jaar van De Horizon. 'Wat het wordt zullen we wel zien, ik denk dat de studenten daar ook nog niet uit zijn'.

Voor de finale is de tot circus omgetoverde turnzaal van de school ook toegankelijk voor de ouders.

© Nationale Onderwijsgids