Normal_6362

Het kookboek Autisme & Koken is bedoeld voor kinderen met autisme om voor hun ontspanning te koken. Het kookboek is onlangs uitgekomen.

Autistische kinderen vinden het vaak moeilijk om geschikte activiteiten voor de vrije tijd te vinden. Koken is geschikt omdat het een gestructureerde activiteit is met een gesloten einde

Alle stappen volgen elkaar logisch op. Aan het eind van iedere kooksessie volgt iedere keer de beloning van een lekker gerecht. Ook is koken een goede oefening in de motoriek.

Dit kookboek is geschikt voor beginners (met autisme). Twee autismespecialisten hebben het gemaakt: de één gespecialiseerd in vormgeving (Marco Harzing) en de ander in het geven van kookles (kookpedagoog Karen den Dekker).

De handleiding in het boek is bestemd voor ouders en begeleiders die met kinderen samen gaan koken. Het belangrijkste element in de handleiding is het werken met een mise en place. Dit houdt in het afmeten en snijden van alle ingrediënten voordat je begint met koken. Zo leren kinderen methodisch te werken in de keuken.

Het boek bevat ook een checklist voor ouders.

Klik hier voor meer informatie.

Bron: Nieuwsbank