Normal_film__camera

Op het UNICEF Kinderrechten Filmfestival in Amsterdam vielen afgelopen vrijdag drie scholen in de prijzen. De Nieuwe Park Rozenburgschool uit Rotterdam won de award Beste Film, De Paperclip uit Heerhugowaard won maar liefst twee awards; Keste Kinderrechtenverhaal en Beste Acteerprestatie. De publieksprijs werd gewonnen door Kolegio Strea Briante uit Bonaire. Dit meldt UNICEF.

Het UNICEF Kinderrechten Filmfestival vond dit jaar voor de vijfde keer plaats. Met het UNICEF Kinderrechten Filmfestival biedt UNICEF kinderen in Nederland de kans om op actieve én creatieve wijze zich uit te spreken en over hun rechten na te denken. Bijzonder was de deelname van de Nederlandse Cariben, dit jaar voor het eerst. 
 
De Film Ezjel van Kolegio Strea Briante uit Bonaire won met volle overtuiging de publieksprijs. Ze kreeg 148 stemmen, tegenover 29 stemmen voor de tweede en derde prijs. Nog nooit heeft één film zoveel stemmen ontvangen. Extra bijzonder is dat het hier om een school voor bijzonder onderwijs gaat. 
 
De Nieuwe Park Rozenburgschool uit Rotterdam sleepte voor ‘Haat sterker dan liefde’ de prijs voor Beste Film binnen. Zowel de prijs voor Beste Kinderrechtenverhaal als de prijs voor Beste Acteerprestatie ging dit jaar naar de film ‘Meer slaven is meer geld’ van de Paperclip uit Heerhugowaard. Groep 8 leerkracht Sarena Merencia had het niet verwacht: “Ik ben super trots, helemaal geweldig, dat hadden we niet verwacht, niet twee, echt een feestje hier. We vonden de concurrentie heel goed, vooral de school uit Bonaire sprak heel erg aan. Twee prijzen, heel bijzonder.”
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids