Normal_6208

De kinderafdeling van Medisch Spectrum Twente (MST) ontving afgelopen maandag een delegatie van vier leerkrachten en zes leerlingen van de dr. Ariënsschool uit Enschede, die speelgoed voor de zieke kinderen kwamen brengen.

De Ariënsschool, een school voor speciaal basisonderwijs, had besloten dat de opbrengst van de dit jaar gehouden paasmarkt, aangewend zou worden voor een goed doel. De keuze van leerkrachten en leerlingen viel op de kinderafdeling van ziekenhuis MST.

In contacten met de kinderafdeling werd gekozen voor speelgoed. In de speelkamer van het ziekenhuis werd het speelgoed overhandigd aan de aanwezige pedagogische medewerkers, die bijzonder blij zijn met het vele nieuwe speelgoed voor de kinderen die in het ziekenhuis moeten verblijven.

Als tegenprestatie hebben zieke kinderen een collage gemaakt, waarin zij hun dankbaarheid kenbaar maken aan de leerkrachten en leerlingen. Laatstgenoemden gaven aan, dat de collage een prominente plek in school zal krijgen. Leerkrachten en leerlingen kregen vervolgens een korte videopresentatie en rondleiding om de kinderafdeling wat beter te leren kennen.