Normal_5895

De Evaluatie- en adviescommissie Passend onderwijs(ECPO) heeft half mei de aanbeveling gedaan de landelijke invoering van Passend onderwijs een jaar op te schorten en het wetsvoorstel de status te geven van interim-wet, met een werkingsduur van vijf jaar. Dat meldt de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS).

Dit zijn twee van de 27 aanbevelingen die de ECPO geeft in het advies ‘Aanbevelingen bij wetsvoorstel Passend onderwijs'. De commissie toetst wetgeving en besluitvorming op de gevolgen voor primair en voortgezet onderwijs.

De ECPO adviseerde de bezuinigingen te heroverwegen, mede om na te gaan of het primair onderwijs daaraan niet een onevenredig zware bijdrage levert.

De onderwijsbonden en de PO-Raad, de brancheorganisatie voor het primair onderwijs, hebben op 16 mei bovendien een brief naar de minister gestuurd over de verkeerde aantallen zorgleerlingen. Onlangs maakte minister Van Bijsterveldt van Onderwijs bekend dat het aantal zorgleerlingen verkeerd is ingeschat.

Zowel aan de brief van de inspectie over dubbel getelde zorgleerlingen als aan het uitkomen van het advies van de ECPO is geen ruchtbaarheid gegeven door het ministerie van Onderwijs.