Normal_5826

Het Openbaar Onderwijs in Zwolle (OOZ) maakt zich zorgen over de toekomst van haar leerlingen. Het kabinet wil fors bezuinigen op speciaal onderwijs en dat zal ingrijpende gevolgen hebben voor het regulier onderwijs.

OOZ vreest dat een kwart van het onderwijsbudget zal verdwijnen en meldt vandaag dat dit onvermijdelijk gevolgen zal hebben voor de kwaliteit van het onderwijs.

De gevolgen van de bezuinigingen zijn grotere groepen in het speciaal onderwijs en regulier onderwijs, onvoldoende begeleiding van zorgleerlingen in het reguliere onderwijs, verlies van kennis, deskundigheid en ervaring en banenverlies.

Daarnaast zullen leerlingen thuis komen te zitten en verliezen ouders de zeggenschap en keuze over wat zij het beste vinden voor hun kind. Om de zorgen kenbaar te maken zal OOZ vanaf allerlei verschillende locaties op meerdere data ballonnenacties organiseren, zo meldt Weblog Zwolle.

Ballonnen voor Van Bijsterveldt
Leerlingen zullen een ballon loslaten met een kaartje waarop de zorgen van OOZ vermeld staan. De vinder wordt gevraagd het ballonkaartje op te sturen aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap t.a.v. minster Marja van Bijsterveldt.

Zo wil het OOZ vanuit alle windstreken de minister laten weten dat ze tegen de aangekondigde bezuinigingen zijn. De eerste acties vinden plaats op maandag 16 mei op de speciaal onderwijs locaties van Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio: twee locaties van Onderwijscentrum de Twijn en SBO De Sluis.

© Nationale Onderwijsgids